Συχνές Ερωτήσεις

Πόσο γρήγορα τα θερμαντικά στοιχεία θα φτάσουν σε θερμοκρασία εργασίας;

Τα  θερμαντικά στοιχεία  , θα φτάσουν στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας πολύ πιο γρήγορα από ό, τι άλλα Ηλεκτρικά Συστήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης. Τυπικά περίπου 3 - 4 λεπτά.

Μήπως θερμαντικά στοιχεία, έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη;
Ναί. Τα θερμαντικά στοιχεία, παρέχονται είτε σε 0.5m ή 1.0m πλάτος και ποικίλουν σε μήκος από 1,0 έως 7,0 (σε 0.5m προσαυξήσεις). 
Τα θερμαντικά στοιχεία παράγουν αρκετή θερμότητα για να είναι μια κύρια πηγή θερμότητας; 

Αν τα θερμαντικά στοιχεία ,καλύπτουν περίπου το 80%  του συνόλου των χώρων και υπάρχουν αποδεκτά επίπεδα μόνωσης , η Ενδοδαπέδια Θέρμανση της ΑΗΤ είναι οτι χρειάζεστε για να θερμάνει ο χώρος σας σε αποδεκτά επίπεδα.

Μπορώ να εγκαταστήσω την Ηλεκτρική Ενδοδαπέδια Θέρμανση ΑΗΤ μόνος μου;

 Η εγκατάσταση της Ηλεκτρικής Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης ΑΗΤ  είναι σχετικά εύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί από οποιοδήποτε ικανό πρόσωπο - αν και ένα κατάλληλα ειδικευμένος ηλεκτρολόγος θα πρέπει να πραγματοποιήση  τις ηλεκτρικές συνδέσεις και δοκιμή  λειτουργίας του συστήματος.Όλα τα χαλάκια θα πρέπει να στερεώνεται στο μονωτικό υλικό χρησιμοποιώντας είτε κολλητική ταινία, ταινία για χαλί ή ταινία διπλής όψης.

Ποια είναι η περίοδος εγγύησης;

Ο κατασκευαστής ΑΗΤ παρέχει εγγύηση  δεκαπέντε χρόνια με κάθε Σύστημα Ενδοδαπέδιας  Θέρμανσης  ΑΗΤ που έχει τοποθετηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες εγκατάστασης.

Ποια είναι η ισχύς που παρέχεται στο σύστημα; 

Η Ηλεκτρική Ενδοδαπέδια Θέρμανση  ΑΗΤ , τροφοδοτείτε με 220 - 240V.Το ηλεκτρικό κύκλωμα που παρέχει  ρεύμα στην εγκατάσταση της ηλεκτρικής θέρμανσης , να είναι εξοπλισμένο με 30mA RCD (ρελέ διαφυγής) και σε αυτή την παροχή να μην συνδέονται άλλες συσκευές. Αυτή η παροχή είναι συνδεδεμένη με τον θερμοστάτη που τροφοδοτεί ρεύμα στην Ενδοδαπέδια Θέρμανση της ΑΗΤ.

Πρέπει να έχω ένα RCD (ρελέ διαφυγής) εγκατεστημένο με το σύστημα;

Ναί. Για την τήρηση της ασφάλειας ένα RCD 30mA πρέπει να είναι εφοδιασμένο με το σύστημα.

Πώς ελέγχεται η θερμοκρασία κάθε δωματίου; 

Κάθε δωμάτιο / περιοχή θα πρέπει να έχει το δικό του θερμοστάτη. Αυτό παρέχει εξαιρετική ευελιξία και επιτρέπει πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Μπορώ να διπλώσω ή να κόψω τα θερμαντικά στοιχεία;

Όχι. Τα θερμαντικά στοιχεία έρχονται σε μια ποικιλία μεγεθών για να ταιριάζουν  σε όλους τους χώρους και δεν μπορούν να κοπούν ή διπλωθούν.

Μπορούν τα θερμαντικά στοιχεία να επικαλύπτουν το ένα το άλλο;

Όχι Θα πρέπει να υπάρχει ένα κενό 50 mm μεταξύ τους.

Τι επιφάνεια πρέπει να καλύπτει η θέρμανση;

Αποτελεσματική θέρμανση απαιτεί κάλυψη του 80% του δαπέδου (όσο μεγαλύτερη είναι η κάλυψη, τόσο πιο γρήγορα ο χρόνος απόκρισης θα είναι). Τα θερμαντικά στοιχεία δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση λιγότερη από 100 χιλιοστά απο κάθε τοίχο ή 150 χιλιοστά από κάθε τζάκι ή σωλήνα ζεστού νερού.

Μπορώ να εγκαταστήσω  τα θερμαντικά στοιχεία κάτω από την λεκάνη ντους / WC / μπάνιο μου;

Τα θερμαντικά στοιχεία  της ΑΗΤ , δεν πρέπει να τοποθετούνται κάτω από σταθερά / βαριά αντικείμενα, καθώς αυτό θα προκαλέσει την  υπερθερμανσή τους.

Μπορώ να περπατάω πάνω στα θερμαντικά στοιχεία, κατά την εγκατάσταση;

Τα θερμαντικά στοιχεία ,είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, αλλά θα προτείναμε να χρησιμοποιείτε κατά την εγκατάσταση κάποιου τύπου προστατευτικού από χαρτόνι ή πλαστικού , ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία !

Γιατί το  σύστημα της ΑΗΤ δεν το εγκαταστούμε μέσα σε  τσιμεντοκονία, όπως τα περισσότερα άλλα Συστήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης ;

Γιατι δεν χρειάζεται! Συστήματα Ενδοδαπέδιας Θέρμανσης με καλώδιο ή σωλήνες νερού , είναι  εγκατεστημένα μέσα στην  τσιμεντοκονία. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό της θερμότητας που παράγεται χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του σκυροδέματος και όχι τού δωματίου! Αυτό οδηγεί σε υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας και καθυστέρηση στην επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας του χώρου. Επειδή η άμορφη μεταλλική κορδέλα της ΑΗΤ , λειτουργεί σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες σε ευρύτερη περιοχή,  σε αντίθεση με τα αλλα συστήματα ,επιτρέπει στο σύστημα της Ενδοδαπέδιας Ηλεκτρικής Θέρμανσης της ΑΗΤ ,να εγκατασταθεί απευθείας κάτω από οποιοδήποτε τύπου  δαπέδου, με χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης και άμεση ανταπόκρηση. Το σύστημα της ΑΗΤ  θερμαίνει σε λίγα λεπτά - όχι σε ώρες!

Τι είναι το " Δίχτυ Γείωσης " και πότε πρέπει να το χρησιμοποιώ;

Το " Δίχτυ Γείωσης " αποτελείται από ένα λεπτό μεταλλικό πλέγμα (0,6 χιλιοστά πάχους) και το τοποθετούμε πάνω στα θερμικά στοιχεία / χαλάκια , σε υγρές περιοχές, όπως σε μπάνια. Δίχτυα Γείωση απαιτούνται επίσης σε κουζίνες, αλλά μόνο πάνω θερμαντικά στοιχεία που είναι σε απόσταση λιγότερη από 50 εκ. από τυχόν λευκά είδη (φούρνο, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων κ.λπ.) ή οποιοδήποτε νεροχύτη / βρύση.